Ontdek LeefGoed

Ontdek hier wat LeefGoed voor jou kan betekenen. Nu en in de toekomst.

Samen doen en beleven

Het Ontmoetingscentrum: een mengelmoes van mensen

Het ontmoetingscentrum komt in de voormalige refter (eetzaal) van de zusters en wordt een gastvrije ontmoetingsplek voor en door bewoners van de wijk. Het wordt de plek waar ontmoeten en beleven centraal staan, zeven dagen in de week. Een plek waar mensen elkaar aandacht geven. Ontmoeten bij LeefGoed is laagdrempelig. De hele dag en avond door kunnen mensen komen en gaan, van jong tot oud. Iedereen is welkom. Het wordt een gezellige mengelmoes van mensen uit de wijk, bewoners en cliënten die er (een deel van de) dag doorbrengen. Kinderen kunnen naar hartelust in de gezellige speelhoek spelen, terwijl hun ouders aan de grote leestafel een kop koffie drinken, genieten van zelfgemaakte baksels en een praatje maken met andere bezoekers.

 

Divers activiteitenaanbod

In het Ontmoetingscentrum worden op termijn activiteiten georganiseerd voor bezoekers, bewoners en cliënten. Er komen verschillende ruimtes waar je mee kan doen aan activiteiten op het gebied van Sport & Bewegen en Kunst & Cultuur en Recreatie. Ook buiten is er straks genoeg te doen. Een wandeling over de wandelpaden, een uurtje meewerken in de moestuin, bloemen en fruit plukken in de pluktuin of een potje jeu de boules spelen? Het kan allemaal. De activiteiten worden georganiseerd door LeefGoed-partners, bewoners en cliënten. Het aanbod wordt zeer gevarieerd en gericht op de mix aan bezoekers. Wanneer het Ontmoetingscentrum gereed is, is op dit moment nog niet bekend. Tot die tijd ben je van harte welkom in ons tijdelijke Ontmoetingscentrum in het pand van Unik, aan de Deken van Miertstraat. Iedere maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur ben je welkom voor een kop koffie, wat lekkers en een praatje met buurtbewoners. 

Leefgoed-gidsen wijzen je de weg

In het Ontmoetingscentrum lopen LeefGoed-gidsen rond om de weg te wijzen en je vragen te beantwoorden. Heb je een vraag, spreek ze dan aan. Daar zijn ze voor. En heb je zelf een leuk idee voor een activiteit? Kom dan op maandagochtend tijdens de koffie-inloop gezellig langs. Onze LeefGoed-gidsen horen graag jouw ideeën. 

 

 

Samen leren, werken en beleven

LeefGoed partners werken samen aan een leven lang ontwikkelen. We vinden het belangrijk dat iedereen wordt gestimuleerd en gefaciliteerd in zijn of haar talentontwikkeling. Door het aanbieden van leer/werk-, stage- en vrijwilligersplekken draagt LeefGoed bij aan kansen op de arbeidsmarkt en deelname aan de samenleving.

Wil je weten welke vacatures er zijn? Kijk dan hier.

Samen zorgen en beleven

Inwoners met een individuele zorg of ondersteuningsvraag kunnen op termijn terecht bij de LeefGoed partners. Ze worden gezien, gehoord en geholpen met passende ondersteuning. We werken preventief om zorg te vermijden en sluiten aan bij mogelijkheden die er zijn.

Zorg en ondersteuning

Inwoners met een individuele zorg of ondersteuningsvraag worden bij LeefGoed warm ontvangen. Ze worden gezien, gehoord en geholpen met passende ondersteuning. We werken preventief om zorg te vermijden en sluiten aan bij andere mogelijkheden die LeefGoed biedt op het gebied van ontmoeten, dagbesteding en leren en werken. LeefGoed is een plek waar signalen worden opgevangen en waar ingesprongen wordt op vragen van bewoners.

 

Leren en werken

Leren en werken is een van de thema’s van LeefGoed Veghel. LeefGoed partners werken samen aan een leven lang ontwikkelen. Bewoners worden gestimuleerd en gefaciliteerd in hun talentontwikkeling. Door het aanbieden van werk of een zinvolle dagbesteding draagt LeefGoed bij aan kansen op de arbeidsmarkt en deel te nemen aan de samenleving.