Nieuws

Area neemt deel klooster over

Begin deze maand hebben Area en Zenzo Maatschappelijk Vastgoed een koopovereenkomst gesloten, waarbij Area een groot deel van het klooster van de Zusters Franciscanessen in Veghel overneemt. Veel huurders vinden hier straks een thuis in een fantastische groene omgeving. Er is ruimte voor jong en oud, voor mensen mét en zonder zorgbehoefte. Onderdeel van de aankoop is ook het Ontmoetingscentrum en de kapel waarin het LeefGoedcentrum een plek krijgt. De partners van LeefGoed Veghel gaan hier intensief samenwerken vanuit zorg, welzijn, wonen en leren, waarin het Ontmoetingscentrum dé plek voor de bewoners van het Kloosterkwartier én de inwoners van Veghel is.

Foto v.l.n.r.: Jan van Vucht (directeur/bestuurder Area), Michiel Wijnen (Ontwikkelaar Zenzo),
Rik Compagne, wethouder gemeente Meierijstad

 Het Washuis van IBN is geopend

Het Washuis van IBN bevindt zich in het voormalig kloostercomplex van de zusters Franciscanessen aan de Deken van Miertstraat. Vijf medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt wassen en strijken er met heel veel liefde en plezier. Van blouses en rokken van de zusters en Oekraïense vluchtelingen tot beddengoed van een recreatiebedrijf en sportkleding van de sportverenigingen. Binnen drie dagen krijgt de klant de was weer heerlijk fris en gestreken terug. Ook particulieren uit de nabije omgeving kunnen gebruik maken van de wasservice. Denk aan senioren, (tijdelijk) hulpbehoevenden of gewoon uit gemak. En komt de klant de was zelf halen en/of brengen? Dan kunnen ze gezellig een kopje koffie drinken en een praatje maken.

Vanaf 1 mei is het Washuis geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot 16.30 uur.Wethouders geven startsein sloop en bouw Kloosterkwartier

Wethouders Rik Compagne en Jan Goijaarts gaven vrijdag 1 april het officiële startsein voor de sloop en de nieuwbouw van het Kloosterkwartier. Rik Compagne had de eer om plaats te nemen in de sloopgrijper. Overste zuster Gerda van Gogh, omwonenden, (toekomstige) bewoners, Zenzo-adviseur Floris Alkemade, architect en bouwers keken toe hoe het kozijn uit het zigzag-gebouw werd gesloopt. De komende weken gaan naast het zigzag-gebouw ook het oude PABO-gebouw en het dienstengebouw (het gebouw met de grote schoorsteen) tegen de vlakte. En dan is het tijd om te bouwen. Na de zomervakantie wordt gestart met de bouw van het poortgebouw San Rufino, dat de toegangspoort wordt van de nieuwe Veghelse wijk. Het monumentale moederklooster en de kapel blijven behouden, net als andere waardevolle elementen zoals de kloostertuin en de gracht. Er wordt een passende aansluiting op omliggende gebouwen en percelen gecreëerd. Bij de ontwikkeling worden de zusters nauw betrokken zodat hun gedachtegoed behouden blijft voor de generaties na ons. Het Kloosterkwartier wordt het maatschappelijk hart van Veghel. Het wordt dé plek waar mensen en organisaties elkaar ontmoeten, samen leuke dingen doen en gebruik maken van elkaars talenten.