LeefGoed-verhalen

Lees hier verhalen van mensen die wat komen halen en brengen bij LeefGoed

Ontdek het verhaal van Trees

"Ik ben Trees en ben 65 jaar en woon in Veghel. Mijn man overleed vorig jaar en ik werd steeds eenzamer. Lange tijd voelde ik me niet happy en via mijn huisarts kwam ik in contact met LeefGoed. Ik vond het best spannend om de stap te zetten, maar ik voelde me meteen welkom…

Tijdens de koffie-inloop op maandagochtend werd ik heel fijn ontvangen door de LeefGoed-gids. Samen keken we wat LeefGoed in de toekomst voor mij kan betekenen. Via de gids kwam ik in contact met Unik en over een tijdje ga ik op woensdagmiddag kinderen voorlezen. Dat past bij mij, want ik ben dol op kinderen. Maar ik ga meer doen. Als het Ontmoetingscentrum gereed is, ga ik op een vaste dag de kok helpen met het bereiden van maaltijden voor de zusters en bewoners van het Kloosterkwartier. En ik eet dan zelf ook gezellig een hapje mee. En weet je, ik ben weer begonnen met schilderen. Dat heb ik jaren gedaan, maar na het overlijden van mijn man had ik er geen plezier meer in. Straks wil ik gaan exposeren in het Ontmoetingscentrum. Ik vind langzaamaan weer een fijne tijdsbesteding en hoop op veel nieuwe sociale contacten."

Ontdek het verhaal van Daro

“Ik ben Daro en ben 24 jaar. Ik ben herstellende van een psychotische periode. Gelukkig gaat het nu best goed met me. Sinds een paar maanden ben ik veel aan het wandelen. Dat vind ik fijn. Iedere dag maak ik een mooie wandeling en vaak loop ik door LeefGoed….

De voortgangsgesprekken met mijn GGZ-begeleider voer ik vaak in de kloostertuin. Lekker buiten op een bankje, dat is zo fijn. Maar ik ontmoet ook veel andere mensen. Daar maak ik dan een praatje mee. Ook met mensen die soms wat minder ver in het herstelproces zitten dan ik. Ik kan mijn ervaring met ze delen en ze daarmee helpen. Dat geeft betekenis aan mijn dag. Misschien wil ik straks wel als ervaringsdeskundige in een lotgenotengroep aan de slag. Hiervoor kan ik een leertraject volgen. LeefGoed biedt me structuur en ik laat me niet zo snel meer afleiden. Ik leer en durf weer doelen te stellen. En heel allerbelangrijkste: ik heb geleerd dat ik het niet allemaal alleen hoef te doen.”

Ontdek het verhaal van Stef

"Ik ben Stef en ben 52 jaar. Ik ben net verhuisd van Eindhoven naar Veghel. Ik ken nog maar weinig mensen hier. Om meer sociale contacten op te doen ga ik iedere maandagochtend naar de koffie-inloop in het Ontmoetingscentrum….

Dat is altijd gezellig. Ik drink er een bakkie, maak er een praatje met andere bezoekers en lees mijn krant. Laatst kwam de LeefGoed-gids bij me zitten. Ik vertelde hem over mijn verhuizing en het werk dat ik als vrijwilliger bij een wijkraad in Eindhoven deed. De LeefGoed-gids attendeerde mij op de wijkvereniging van het Kloosterkwartier. Misschien dat ik wat voor hen kan betekenen. Dat lijkt me wel wat, want ik word gelukkig van vrijwilligerswerk. En het helpt me ook nog eens om meer sociale contacten te leggen. De gids heeft meteen een afspraak voor me geregeld met Ronald van de wijkvereniging. Ontzettend fijn dat er mensen zijn die me helpen om mijn plekje in Veghel te krijgen."